Over ons

pa jaspersen

Stal de Kuiperij

Stal de Kuiperij is gestart in 1989 aanvankelijk met de stalnaam “van JR” maar door aankoop van een stuk grond genaamd “De Kuiperij” is de stalnaam veranderd.

Eerste pony was Urselientje van de Pasteurstraat een dochter van Koos van Raaijenshof. Deze merrie ging al vrij snel dood, daarna kwamen merries als Dorientje van Keizershof, Chaney van de Bloemhof en Cecilia van Bunswaard.

Met de aankoop van Doesje van Vliek en Liberty van de Beemster werd een basis gelegd voor de huidige fokkerij.

Stal de Honderdmorgen

Stal de Honderdmorgen werd opgericht door opa Meuwsen in de beginjaren 50. Hij fokte met verschillende merries in diverse kleuren met als bekendste fokproduct, Talisman van de Honderdmorgen.

Eind jaren 60 is er een einde gekomen aan stal de Honderdmorgen.

De shetlanders zijn nooit helemaal uit het zicht verdwenen. Begin jaren 90 kocht ik mijn eerste shetlander, de 3 de premie merrie Harriëtte van de Engelandstraat, toen deze haar eerste veulen kreeg heb ik de stalnaam “de Honderdmorgen” weer opgepakt.

Toen de keuring kriebels kwamen heb ik Hannie van de Bakker gekocht om daarmee een goede fokkerij op te kunnen zetten. Helaas is Hannie niet zo’n regelmatige fokmerrie gebleken, wel bracht ze de 1ste premiehengst Orlando van de Honderdmorgen.

Talisman van de Honderdmorgen
Talisman van de Honderdmorgen